Testpanelen

Det här är mina test-simmar. De sitter på en tomt och får pröva på massa äventyrliga projekt. Så när jag behöver göra något som jag är osäker på hur jag ska göra så använder jag dessa och prövar mig fram :)


Story of the time

Så, filmen som jag tänkte jobba på nu har inget namn ännu. Men i stort sett handlar den om en ung man som träffar en ung kvinna en kväll på en bar. Han bestämmer sig för att följa med henne hem, men får där reda på att hon är polis. Saken är den att han är medlem i ett kriminellt gäng, så han flyr platsen. Han kan dock inte sluta tänka på henne. En dag blir hans gängs högvarter överraskat av en polisrazzia när han inte är där. Bland poliserna finns den unga kvinnan. Ledaren i det kriminella gänget kommer undan men misstänker att någon har tjallat. Samma kväll ser han hur den unge mannen träffar kvinnan i hennes lägenhet och han väntar utanför för att hämnas... 
   

Nu kan jag ju inte avslöja allt, men något åt det hållet kommer det bli. Är det någon som har synpunkter?

Headern(den stora bilden högst upp på bloggen)

Jag är hyfsat stolt över hur min blogg ser ut. Jag har lyckats tillverka en helt okej header och dessutom redigerade jag stilmallen så att jag fick in headern i rätt storlek och fick en svart bakgrund. Galet. Jag får tacka min kollega på sommarjobbet förra året för att han lärde mig grunderna i HTML.
   Men att sätta ihop headern var lite svårare än jag hade tänkt mig. Först och främst var jag tvungen att ladda ner frisyr och kläder till simmen på bilderna. Sedan skapade jag henne i BodyShop. Anledningen till att jag skapade henne i BodyShop är att man har större frihet att redigera de små detaljerna som gör skillnaden. Man kan till och med ändra ögonfransarnas längd.
   För att kunna ta foton på henne utan att behöva dras med den dåliga effekten man får om man använder den inbyggda kamera-funktionen i spelet, tänkte jag skärmdumpa från spelet och klistra in bilden i mitt bildredigeringsprogram GIMP. Därför öppnar jag spelet som ett fönster, istället för att köra det i helskärm som man ursprungligen gör. Men till min fasa upptäckte jag att Sims 2 inte kunde köras samtidigt som GIMP på min dator, det bara stängde av sig! Jag tänkte att då kunde jag ju spara skärmdumparna i Microsoft Office Picture Manager istället, men nej, bilderna blev i BMP-format, alltså omöjliga att redigera i GIMP. Jag fick helt enkelt ladda ner Paint.Net(gratisprogram), inatallera, starta, starta Sims 2, skärmdumpa och klistra in i Paint.Net. Omständigt och tröttande.
   Bilderna blev i alla fall bra, jag använde mig av olika animations-boxar för att få min sim att posera som jag ville. För att träd och buskar inte skulle bli genomskinliga när jag närmade mig dem med kamerna aktiverade jag "fri kamera"- läget med hjälp av TAB-tangenten. Detta gav mig också större möjlighet att zooma in och få bilder i olika höjder.
   Sedan tillverkade jag headern i Gimp, ändrade mättnaden i bilderna lite för att de skulle passa bättre med färgerna jag ville ha på bloggen. Sedan behövde jag bara ladda upp bilden till Photobucket för att ge den en adress så att jag kunde använda den.
   Och ja, jag blev ganska nöjd. Kul var det också, så jag kommer säkert byta ut headern inom en snar framtid.

Vad i helvete är machinima?!

Machinima är filmer som man gör genom dator/tv-spel. Man kan använda screen capture-program eller inbygda kamerafunktioner. Sims 2 är väldigt populärt att tillverka filmer med, eftersom man kan ladda ner modifikationer, utstyrslar och dekorer för att underlätta för filmskapandet. De filmer som finns på t. ex. YouTube varierar kraftigt i kvalité, eftersom tillverkarna har olika mått av färdigheter och kunskaper.
   Jag har länge velat göra en riktigt bra machinima-film med hjälp av The Sims 2. Så nu när jag äntligen har en story som jag kan jobba med tänkte jag att jag lika gärna kunde blogga om processen. Jag tänkte dessutoms slänga in tips och tricks, förhandstittar på miljöerna och länkar till användbara hemsidor och talangfulla skapare.  Eftersom jag går i skolan och har diverse andra förpliktelser kommer det troligtvis ta tid. Lång tid. Jag vill ju ha olika kameravinklar, hänförande ljussättning och magnifika scener. Typ. Så ja, den som är intresserad kan ju följa bloggen.

TeapotElephant - true story

Ja, min blogg heter TeapotElphant. Som i Tekanne-elefant. Jag har en sådan i mitt kökskåp :)


RSS 2.0